Privacy verklaring

De onderstaande privacy verklaring is gemaakt met de privacy verklaring-generator van VeiligInternetten en voorziet als het goed is in alle informatie die we moeten leveren volgens de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Coöperatie Opgewekt Rijssen-Holten, gevestigd aan Diekjansweg 118, 7462 JJ te Rijssen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens: https://www.opgewekt-rijssen-holten.nl, Verenlandweg 12 7461 AP Rijssen, +31 6 41195989 .
Raoul Teeuwen is de Functionaris Gegevensbescherming van Coöperatie Opgewekt Rijssen-Holten. Hij is te bereiken via raoul.teeuwen@opgewekt-rijssen-holten.nl .

Persoonsgegevens die wij verwerken

Coöperatie Opgewekt Rijssen-Holten verwerkt uw persoonsgegevens doordat u deze website bezoekt, u aanmeldt voor onze nieuwsbrief of als potentieel lid, gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht (om u te kunnen aanspreken als dhr, mw etc)
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres (wanneer u onze site bezoekt gaat dat automatisch: willen we niet, maar werkt nu eenmaal zo, en doen we niets mee)
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website of links die u in onze nieuwsbrief klikt (zodat we onze informatievoorziening kunnen verbeteren)
  • Bankrekeningnummer (wanneer u lid wordt en stroom gaat afnemen)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@opgewekt-rijssen-holten.nl , dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Coöperatie Opgewekt Rijssen-Holten verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Opgewekt Rijssen-Holten analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Opgewekt Rijssen-Holten neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Opgewekt Rijssen-Holten) tussen zit. Opgewekt Rijssen-Holten gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: [aanvullen met naam van het systeem, waarom het gebruikt wordt, onderliggende logica, belang en verwachte gevolgen voor betrokkene]

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Opgewekt Rijssen-Holten bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • in het algemeen:
    • zolang u iets van ons wil, zoals het ontvangen van een nieuwsbrief of lid zijn en korting ontvangen etc, zullen we de gegevens die daarvoor nodig zijn (moeten) bewaren.
    • zodra u zich afmeldt of om andere reden de dienstverlening stopt, bewaren we de gegevens standaard maximaal 18 maanden, en langer voor zover dat nodig is vanuit b.v. (belasting-)wet- en/of regelgeving.

    Delen van persoonsgegevens met derden

    Opgewekt Rijssen-Holten deelt uw persoonsgegevens alleen met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst (b.v. met het administratiekantoor, zodat u de korting ontvangt op uw energie, en, als u zich voor onze nieuwsbrief heeft aangemeld, met MailChimp) en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Opgewekt Rijssen-Holten blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Als Opgewekt Rijssen-Holten uw persoonsgegevens aan andere derden verstrekt doen wij dit alleen met uw nadrukkelijke toestemming.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    ZIe onze cookie verklaring.

    Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

    U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Voor een deel kunt u dit zelf doen via de persoonlijke instellingen van uw account (bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief). Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@opgewekt-rijssen-holten.nl . Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Opgewekt Rijssen-Holten zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Opgewekt Rijssen-Holten wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons .

    Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    Opgewekt Rijssen-Holten neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@opgewekt-rijssen-holten.nl .